Početna   /   Novosti   /  
07.10.2022.

Intervju sa menadžerom Opštine Rožaje Mirsadom Džudževićem

"Opština Rožaje prvi put na ovaj način izlaže zbirne proizvode drvoprerade sa svoje teritorije.
U ime lokalne samouprave i svoje lično ime želim da se zahvalim resornom ministarstvu koje je pomoglo unapređenje drvoprerade i dalji stepen finalizacije" - kazao je za naš portal menadžer Džudžević, i istakao brojne prednosti koje su proistekle iz obezbjeđivanja sredstava putem evropskih fondova:
"Poslednjih dvadesetak godina drvoprerada u Rožajama je bila začaurena, s obzirom da je nosilac drvoprerade i nosilac razvoja bio "Gornji Ibar", koji, na žalost, više ne postoji.
Na ovaj način će doći do novih upošljavanja i do oživljavanja i pomoći u razvoju finalizacije drvoprerade kao osnovne grane privrede u Rožajama.
Ono što želim da istaknem je da će lokalna uprava i dalje preko nadležnih institucija, prije svega preko Ministarstva rada i socijalnog staranja, Ministarstva finansija i drugih ministarstava, tražiti podršku za evropske fondove, kako bi unaptijedili i omogućili da mladi ljudi nađu svoje zaposlenje na teritoriji opštine Rožaje, i da iseljavanje bude što manje."

O mogućem izvozu finalnih proizvoda drvoprerade, menadžer Džužević je rekao:
" Svakako. Mislim da je interesovanje na ovom Sajmu bilo baš ka tome usmjereno, iz razloga što su posjetioci iz susjednih zemalja bili zainteresovani za proizvode koji se rade u Rožajama.
Menadžer Opštine Rožaje Mirsad Džudžević istakao je da je Jadranski sajam pravo mjesto za ovakve izložbe i susrete.

Jadranski sajam - All Right Reserved ©