Početna   /   Novosti   /  
30.03.2022.

SVEČANO OTVORENE TRI SAJAMSKE MANIFESTACIJE: 47. SAJAM HRANE, 30. MEĐUNARODNI SAJAM TURIZMA, OPREME ZA HOTELIJERSTVO I UGOSTITELJE – METUBES, 44. SAJAM NAMJEŠTAJA, OPREME ZA DOMAĆINSTVA, POSLOVNE PROSTORE I UNUTRAŠNJU DEKORACIJU I SAJAM SEZONSKOG ZAPOŠLJAVANJA

“Sajamsku sezonu 2022. godine pokrećemo sa puno optimizma, željni događaja koji učesnicima donosi uspjeh. Ovo je naš novi početak” - kazao je u pozdravnom govoru direktor Jadranskog sajma doc.dr Rajko Bujković.

Bujković se osvrnuo na još uvijek aktuelnu situaciji sa virusom, uprkos kojoj su organizovane čak tri sajamske izložbe:

“Virus Kovid 19 zaustavio je sajamsku djelatnost tokom 2020. i 2021. godine, kako u Budvi tako i u cijelom svijetu. Ovdje sa nama su i naši izlagači koji su sajamski nastup planirali i uplatili 2020. godine. Mi smo tim izlagačima neizmjerno zahvalni za lojalnost i razumjevanje nastale situacije. Danas je pred nama sajamska manifestacija koja prati tri komplementarne teme: turizam, hrana i namještaj objedinjene u jednom terminu. Sajamska priredba ima zadatak da bude dostupna i da služi privrednim sjubjektima koji u ovom trenutku imaju potrebu da koriste sajmsku platformu kako bi unaprijedili prodaju i promociju svojih proizvoda i usluga, i ostvarili nove poslovne kontakte.”

Zadatak sajamske manifestacije je da najavi brojne dogadjaje i predstojeću turističku sezonu, te su one ujedno i promoteri turizma. Aktuelni sajmovi okupili su  izlagače iz Crne Gore, kao i iz drzava u okruženju, a direktor Bujković je posebno pohvalio njihovu spremnost da u kratkom roku pripreme svoju ponudu:

“Ovog puta prisutno je 30 izlagača koji su u veoma kratkom roku bili spremni donjeti odluku o sajamskom nastupu i izložiti svoje proizvode. Izlagačima želim pun poslovni uspjeh, a posjetiocima zadovoljstvo izbora najpovoljnije ponude” - poručio je Bujković

Svečano otvarajući Sajam, predstavnik  Opštine Budva Nikola Kralj pohvalio je napore uprave, zaposlenih na Jadranskom sajmu i izlagača:

Da se sve može kad se hoće, i ne samo kad se hoće, nego i trudi, dokazali su Jadranski sajam i izlagači tri aktuelne sajamske izložbe, koje su uspješno organizovane i u ovim, dobropoznatim, otežanim i reduciranim okolnostima.”

Kralj je istakao značaj ovakvih priredbi, kako za izlagače, tako i posjetioce, ali i njihov širi značaj u kontekstu ukupne privrede grada i  Crne Gore, što Opština Budva prepoznaje i podržava.

 

Svečanosti otvaranja, svojim divnim pjesmama i interpretacijom, doprinijela je popularna budvanska ženska vokalna grupa “Harmonija”.

Jadranski sajam - All Right Reserved ©