Početna   /   Novosti   /  
04.04.2024.

Uključenje uživo sa Jadranskog sajma, izjava direktora prof.dr Rajka Bujkovića za Jutarnji program RTCG

U uključenju uživo sa Jadranskog sajma, direktor ovog akcionarskog društva prof.dr Rajko Bujković, za Jutarnji program RTCG, između ostalog je kazao:

“Trebamo biti zadovoljni, jer je industrija namještaja prošla kroz težak period u vrijeme pandemije.

Sajamske manifestacije koje organizuje Jadranski sajam su internacionalnog karaktera, i ova aktuelna izložba je potvrda toga. Uglavnom su prisutni strain izlagači.Trudimo se da predstavimo posjetiocima najnovije trendove u oblasti industrije namještaja, i to je osnovni zadatak sajamskog organizatora: da obezbijedi nove proizvode, nove tehnologije, nove partnere, koji su poželjni, I koji su u funkciji unaprjeđenja privrede.

O efektima nastupa na sajmovima, kontaktima i poslovnim aranžmanima koje sklapaju izlagači, Bujković je kazao.

“46 godina je Sajma namještaja, ali 57 godina Jadranskog sajma, osnovan je 1968. godine. Uobičajeno se poposlovni aranžmani ne prijavljuju sajamskoj upravi. Mi redovno vršimo ankete, i jedno od pitanja je o komercijalnim efektima.

U prethodnom period imali smo uspjeha i sreće da je naš Sajam prepoznat kao Sajam sa dobrim komercijanim efektima. Sigurno da prometi nisu bili kao u nekim drugim, većim centrima, ali su uvijek bili veći od onih koje su naši izlagači očekivali.”

 

Na pitanje kakva je njegova vizija kada je u pitanju industrija namještaja, director Bujković je kazao:

“Savremeni materijali i nove tehonilogije, nove linije, sve to utiče da je u sektoru turizma nužno vršiti značajnaa prilagođavanja, i prilagođavati se promjenama.

Što se tiče sajamske manifestacije namještaja, ona ima sjajnu perspektivu, a što se tiče proizvodnje namjrštaja u Crnoj Gori, uvjeren sam da ona ima značajan potencijal.”

Jadranski sajam - All Right Reserved ©